MIN NATUR ferdig sendt, men tilgjengelig

I den vakre og viktige serien stilte vi noen viktige spørsmål: Hva er status for norsk natur? Hva med framtida for skogen, fjellet, sjøen og Svalbard? I fire programmer har åtte kunnskapsrike naturelskere, biologer og naturvernere formidlet naturinteressene, verdiene og truslene. For de som gikk glipp av de fire episodene under sending, fortvil ikke. Gå til NRKs nettspiller. Den finnes der.

Det var mange nordmenn som koste seg med storslåtte bilder, friluftsliv, naturglede og naturengasjement fra mennesker som har ulike preferanser for norsk natur. Rundt 500.000 nordmenn fulgte med når våre utvalgte personer formidlet et smittende engasjement som ga opplevelse og innlevelse - og forhåpentligvis ny kunnskap. Mange har gitt tilbakemelding på at personene var troverdige og tillitsvekkende, og at serien på en fin måte satt viktige naturvernspørsmål, og svulstige spørsmål om klodens framtid på dagsordenen. Nå etter sending vil serien i lang tid være tilgjengelig på NRKs nettspiller.

Bildene: Øverst klippeblåvingen, en av de sjeldneste norske sommerfuglene. Nederst: skogvernaktivisten Trude Myhre (WWF) ved en flott bestand av rødlistearten svovelkjuke på ei eik i Vestfold.