SKOGGANGSMANN, ny miniserie

Trolltjern.800p

 En tiurleik i Holleia er tittelen på en fortelling av Peter Christen Asbjørnsen. Vi skal også følge en tiurleik, nemlig Keiserens vekst og fall på leiken. Dessuten skal vi bli med til Et Trolltjern i Holleia - der fantasi og virkelighet flyter sammen i Theodor Kittelsens og Asbjørnsens skog. Begge filmene i en miniserie, sendt på NRK i jula 2015. Festivalversjon på 52 min.

 Dette er naturfilmer gjort på en annerledes måte. Vi vil blande realistiske, dramatiske og vakre naturskildringer med fiksjonære og mytiske elementer og hente sitater fra kjente fortellinger og villmarksromaner. Gjennom en anonym villmarksperson, en Skoggangsmann, vil vi oppleve to utvalgte, tenkte plasser i Holleia, nemlig møtet med en tiurleik og et trolltjern. Det første vil være en sterk assosiasjon til Peter Christen Asbjørnsens klassiker om ”En tiurleik i Holleia” og den andre med klare assosiasjoner til Theodor Kittelsens kunstverk fra det skremmende myrtjernet, nemlig om Nøkken. Skogmannen vil aldri vise hele ansiktet, kun øyet, hender og føtter. Vi er med han og i han, gjennom mange subjektive ( POV-) bilder. Det er ikke noe synk, bare en personlig, tenkende kommentar – lest av skuespilleren Vidar Sandem. Personen vår er en kunnskapsrik og søkende naturromantiker.

Produksjonen som er støttet av både NFI og Viken filmsenter, innebærer både en miniserie i to deler for fjernsyn og en 52 min lang, enkeltstående naturdokumentar. Sendt første gang i NRK søndag 20.12.15 (del 1) og 27.12.15 (del 2).

Ny 013 Trolltiur II.800p

Nøkken.800p

Ny Orreleik 090 Cropped.800p