NORSKLE NATURPERLER - bak kamera

 "Bakomfilmen" av Norske Naturperler ble faktisk sendt både før og etter selve serien. Mange syntes denne var minst like spennende som serien. For da kunne man se hvordan mange av de utrolige bildene ble tatt. Og dessuten hva filmskaperne selv tenkte etter et fire og et halvt års prosjekt - hvorav tre i felt.

 DSC9230

I åtte søndager har hele det naturinteresserte Norge sittet klisteret til TV-skjermene
for å få med seg storslått natur og utrolige dyrehistorier fra åtte utvalgte steder i landet, fra Hvaler i sør – til Svalbard i nord.

Mange har spurt seg hvordan det var mulig å være så tett på sky og sjelden norsk fauna.
Hva slags teknikk gjorde det mulig å få innsyn i det intime familielivet hos havørn og snøugle – eller få filmet en vill, norsk bjørnefamilie som kommer ut av hiet om våren?

Arne Nævra og Torgeir Beck Lande letter i dette programmet litt på sløret og forteller om teknikker, utfordringer, masse venting og dramatiske episoder under den tre år lange opptaksperioden. Dessuten; hvordan blir historiene til når ville dyr skal være skuespillere?
Hva tenker fotografene på når de sitter på post eller i sine små telt og kasser og venter, ofte dager i strekk? Hva gikk galt – og hva var høydepunktene? Se filmen her: Norske Naturperler - bak kamera

 DSC2253.800