DVD-VILLMARKSBOKS utsolgt!

Villmarksboks 265

De tre timeslange filmene i boksen er dessverre utsolgt, og vi har dessverre ingen nye planer om å lage nye. Markedet for DVD svinner hen. 

Kjempeelg på nært hold -  i Alaskas Villmark

I denne filmen vil Nævra ta oss med til sagnomsuste villmarker i Alaska. Det er i disse områdene Nævra vil prøve å få nærmøter med Alaskas kjempeelger og se villreinens årlige høstttrekk sørover. I månedsskiftet september/oktober er elgene i brunst. Det er haremdannelser og om en er heldig kan en se kamper storoksene imellom.

Spilletid 62 minutter

Ny Alaska-elg013

 

Bjørn på nært hold – og en russer som blir drept av den

I filmen møter vi ikke bare bjørn på nært hold i Kamsjatkas fantastiske landskaper, men vi blir også kjent med en russer som har levd blant brunbjørner hele sitt voksne liv.

”Det å se Vitaly gjete bjørner som om det var sauer var en helt spesiell opplevelse, ” sier Nævra, som har opplevd å få den triste nyheten at Vitaly ble funnet drept av bjørn samme dag som TV-versjonen av programmet hans ble vist på NRK julen 2003. Vi får vite hva som egentlig skjedde da Vitaly Nikolaenko brøt sine egne grenser og bjørnen overfalt ham på tre meters hold.

Spilletid: 62 minutter

Ny Kamtsjatka-bjørn008

 

Isbjørn på nært hold – på Svalbard og i Russland

I nesten to måneder bodde naturfotografen Arne Nævra sammen med en russisk forsker og filmkollega på ei hytte på en utpost i russisk Arktis.

”Jeg hadde drømt om å komme til Wrangeløya i mange år”, sier Nævra. ”Jeg visste det var mange isbjørner her seinhøstes, før isen kommer og frigjør dem fra flere ukers ufrivillig fangenskap på øya. Jeg visste også at en gammel kjenning av meg, russeren Nikita Ovsynikov, har en temmelig uvanlig omgang med disse bjørnene. Men å se og filme dette, og selv få verdens største rovdyr på to meters hold, uten å bære skarpe skytevåpen, er sterkt,” sier Nævra.

Spilletid :                   60 minutter

Spilletid totalt:          184 minutter

Prod.år:                      2003/2006

Regi:                            Arne Nævra

Ny isbjørn008