NORSKE NATURPERLER godt mottatt

- Serien NORSKE NATURPERLER tok naturfilm i Skandinavia til et nytt nivå, sa mange. Flere ganger var det rundt 800.000 seere da den ble sendt første gang i januar-februar -14. Også da den gikk i reprise på NRK2 året etter.  Store ressurser er blitt brukt på å filme dyrehistorier og naturopplevelser på den mest spektakulære måten, og mange av opptaksteknikkene har vært de samme som BBC bruker på sine store serier.De fleste norske naturtyper ble representert – fra Hvaler i sør til Svalbard i nord.  Serien kan sees på NRKs nettspiller her (NB, begrenset tid)Tittelbilde Naturperler

 

 - Vi hadde aldri som mål å gi et fullstendig bilde av norsk natur, sier de to produsentene, - men på helt subjektivt grunnlag plukket vi ut steder som har spesiell natur, spesielle naturfenomener og et spennende dyreliv å vise. Det ble valgt en dramaturgisk løsning ved å plukke ut åtte steder - og bruke disse som knagger for dyrehistorier. Det betyr at noen sekvenser er flyttet geografisk, men alltid til rett miljø og i biologisk riktig sammenheng. To betingelser var hellige: Det skulle bare filmes i Norge - og bare være VILLE dyr i søkeren - aldri tamme dyr  eller dyr i innhegning.

Foruten NRK, var også Norsk Filminstitutt med i finansieringen. Dessuten Klima- og Miljødepartementet, Miljødirektoratet og flere lokale kilder. 

 DSC9230 2

 

Bilde 5